26

maart

2019

Met zelfhardende klei, kunt u gemakkelijk persoonlijke plantenlabels maken waarmee u uw planten op een decoratieve manier in de gaten kunt houden.

Het is voor zowel kinderen als volwassenen interessant om het zaadje te zien groeien, te ontkiemen en tot bloei te zien komen. Anna en Clara raden aan om handgemaakte plantenlabels te gebruiken om de verschillende planten die u heeft gepland te onthouden. De plantenlabels helpen de verschillende planten uit elkaar te houden, en ze sieren daarnaast ook de plantenbak, het raamkozijn en de bloempot.

“Wanneer u deze plantenlabels heeft gemaakt, kunt u ze ieder seizoen weer opnieuw gebruiken,” zegt Clara, die zelf erg enthousiast is over de duurzaamheid van dit DIY project.

Decoratieve en praktische plantenlabels

Ideeën voor het gebruik van plantenlabels

In de moestuin of broeikas
Gebruik de plantenlabels van de zussen om alles in uw moestuin of broeikas goed in de gaten te houden, van tomaten tot kruiden.

In plantenbakken, grote potten of bloempotten
Wanneer u de zaden gezaaid heeft, kan het lastig zijn om te onthouden welke zaden u waar heeft gepland in de plantenbakken en potten. Om deze reden raden Anna en Clara aan om handgemaakte plantenlabels te gebruiken.

In uw kruiden binnenshuis
Voeg plantenlabels toe aan uw kruiden in de keuken, dit zal uw familie helpen om de verschillende soorten uit elkaar te houden.

Decoratieve en praktische plantenlabels

Materialen

  • Zelfhardende klei
  • Letter stempels
  • Stempels, bladeren of bloemen voor stempelen
  • Verf
  • Vernis
  • Verfkwast
  • Bakpapier

 

Method

1. Vorm de zelfhardende klei in een vorm naar keuze, op het bakpapier. Zo kunt u, bijvoorbeeld, de klei in een langwerpige, ronde vorm rollen, voordat u het plat rolt met een deegroller. Mochten er oneven randjes zijn, kunt u deze gladstrijken met een natte vinger. Maak tenslotte het einde van de plantenlabel puntig, zodat u het makkelijk in de aarde kunt steken.

2. Decoreer de plantenlabels. Met de letterstempels van Søstrene Grene is het een gemakkelijke taak om de namen van de planten te noteren. U kunt ook delicate stempels met motiefjes, of verse bladeren en bloemen gebruiken om een afdruk in de klei te maken.

3. Laat uw plantenlabels ‘s nachts tussen twee stukken bakpapier drogen. Plaats er de eerste nacht een boek of een ander plat, zwaar voorwerp op. Verwijder vervolgens zowel het boek als de bovenste laag bakpapier om de klei volledig te laten drogen. De klei is na 24-48 uur droog en hard, afhankelijk van de dikte van de klei.

4. Wanneer de plantenlabels helemaal droog en hard zijn, kunt u ze met verf decoreren. Anna en Clara hebben een aantal mooie kleuren voor hun plantenlabels uitgekozen, en de plantenlabels verzameld in een doos van Søstrene Grene.

5. Wanneer de verf droog is, kunt het vernis erop aanbrengen. Op deze manier blijven ze goed, bestand tegen weer en wind, seizoen na seizoen.

Tip! Houd een klein bakje water bij de hand tijdens het maken van de plantenlabels. Op deze manier kunt u altijd direct uw vingers natmaken, zo is de zelfhardende klei makkelijker te bewerken.


Vond je deze blog leuk?

– Je kunt het delen met je vrienden: