België (Nederlands)

HULP NODIG?

HIERONDER VINDT U EEN LIJST VAN ANNA EN CLARA MET ANTWOORDEN OP VAAK GESTELDE VRAGEN

FAQ – Antwoorden op vaak gestelde vragen

Klik hier op een vraag en bekijk het antwoord

Contact


Contact met de winkels van Søstrene Grene is in principe alleen mogelijk door er persoonlijk naartoe te gaan. Wij vragen u daarom om de medewerkers in uw plaatselijke Søstrene Grene-winkel aan te spreken.

Nee, het is niet mogelijk om telefonisch contact op te nemen met de winkels of het hoofdkantoor van Søstrene Grene.

Gevonden voorwerpen


Producten


Nee. Søstrene Grene heeft geen overzicht van producten, omdat het assortiment artikelen van week tot week verandert. U kunt Søstrene Grene echter volgen op Facebook en Instagram via @sostrenegrene, waar we informatie geven over de actuele producten die in principe in alle Søstrene Grene-winkels verkrijgbaar zijn.

Het is voor Søstrene Grene niet mogelijk om mee te delen of een bepaald product in een specifieke winkel verkrijgbaar/op voorraad is, omdat Søstrene Grene geen zicht heeft op de voorraden van de afzonderlijke winkels. Wij adviseren u daarom om uw dichtstbijzijnde Søstrene Grene-winkel te bezoeken en uw vraag aan de winkelmedewerkers te stellen.

Het varieert van product tot product of de winkelmedewerkers een specifiek product kunnen bestellen vanuit het centrale magazijn van Søstrene Grene. Vraag daarom in zo’n geval altijd de medewerkers van uw dichtstbijzijnde Søstrene Grene winkel voor meer informatie.

De houten kratten van Søstrene Grene zijn in principe niet te koop. Het gebeurt echter wel eens dat individuele winkels hun kratten verkopen wanneer deze moeten worden vervangen. Vraag er daarom naar bij de medewerkers van uw dichtstbijzijnde Søstrene Grene-winkel.

Nee. Het is niet mogelijk om artikelen bij Søstrene Grene vooruit te bestellen.

Regels voor ruilen en retourneren


Bij Søstrene Grene kunt u product(en)* die/dat u hebt gekocht binnen 14 dagen na de aankoopdatum ruilen. Product(en) moet(en) ongebruikt zijn en u dient het originele aankoopbewijs te overleggen. U bepaalt of u een restitutie wilt of dat u het product wilt ruilen voor een ander item.

Houd er rekening mee dat alle kerstcadeaus die u tussen 24 oktober tot 23 december van dit jaar bij Søstrene Grene koopt tot 15 januari van het nieuwe jaar kunnen worden geruild. Vergeet niet om uw aankoopbewijs mee te nemen.

Onze omruilservice is landelijk. Dit betekent dat u producten kunt ruilen in elke Søstrene Grene-winkel uit hetzelfde land.

* Om hygiënische redenen kunnen voedingsmiddelen niet worden geruild.

De vrijwillige keurmerken van Søstrene Grene


Bij Søstrene Grene vindt u diverse producten met een keurmerk of certificering van verschillende officiële instanties en organisaties binnen de sectoren gezondheidszorg, milieu en duurzaamheid.

Hier kunt u meer lezen over de afzonderlijke keurmerken en certificeringen.

Banen


Om te kunnen solliciteren bij een Søstrene Grene moet je minimaal 16 jaar zijn.

U kunt uw sollicitatiebrief en cv persoonlijk afgeven aan het winkelpersoneel van de Søstrene Grene-winkel waar u wilt solliciteren of u kunt online een sollicitatieformulier invullen. Volg deze instructies op.

Door dit online sollicitatieformulier in te vullen, kunt u solliciteren bij een Søstrene Grene-winkel die nog niet is geopend.

Klachten


Ongeacht om welke type klacht het gaat, worden klachten altijd behandeld door de medewerkers van de Søstrene Grene-winkels. Wij vragen u daarom om de medewerkers in uw dichtstbijzijnde Søstrene Grene-winkel aan te spreken.

Webshop


Nee, het is niet mogelijk om de producten van Søstrene Grene online te kopen.

Thuisbezorging.


Nee, het is niet mogelijk om de producten van Søstrene Grene thuisbezorgd te krijgen.

Sponsorschappen


Nee, het is niet mogelijk om een aanvraag te doen voor sponsoring. Al enkele jaren ondersteunen Anna en Clara het Rode Kruis middels de verkoop van waterflessen en winkeltasjes in de winkels in Scandinavië. Meer informatie hierover vindt u hier. Door deze gerichte werkwijze blijven de administratieve kosten minimaal, wat het voor Søstrene Grene mogelijk maakt om een optimale som te kunnen doneren aan het goede doel.

Productveiligheid


Ja. Søstrene Grene heeft richtlijnen opgesteld die alle leveranciers moeten naleven op het gebied van verantwoordelijkheid en goede praktijken voor de medewerkers en de organisatie. Deze richtlijnen worden beschreven in Søstrene Grenes Code of Conduct.

Ja. In de EU en in de afzonderlijke lidstaten (nationale regels) zijn er eisen vastgelegd met betrekking tot tests en documentatie voor verreweg de meeste producttypen. Daarnaast zijn er eisen vastgelegd in de zogenaamde REACH-verordening (het EU-wetgevingskader voor chemische stoffen) inzake de concentratie chemische stoffen in consumentenproducten.

Søstrene Grene verlangt van alle leveranciers volledige documentatie voor alle producttypen. Ook worden producten doorlopend getest, zodat Søstrene Grene kan waarborgen dat de eisen en wetgeving voor het betreffende product worden nageleefd.

Ja. Voor iedere afzonderlijke bestelling wordt de leverancier gevraagd een materiaallijst in te vullen die de samenstelling van het product gedetailleerd beschrijft. Op basis van de materiaalsamenstelling en het producttype beoordeelt Søstrene Grene welke soorten tests en documentatie van toepassing zijn.

In alle opzichten zet Søstrene Grene zich er actief voor in dat u met een gerust hart bij Søstrene Grene kunt winkelen. Daarom werken wij actief aan het voorkomen van fouten via tests en eisen.

Nee, de producten van Søstrene Grene mogen onder geen beding chemische stoffen bevatten die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid en veiligheid van de consument. Søstrene Grene verlangt altijd volledige documentatie voor alle producttypen.

In alle opzichten zet Søstrene Grene zich er actief voor in dat u met een gerust hart bij Søstrene Grene kunt winkelen.

Nee, in de producten van Søstrene Grene treft u geen stoffen aan die zijn opgenomen in de EU-lijst van in aanmerking komende stoffen (zeer zorgwekkende stoffen/Substances of Very High Concern).

In alle opzichten zet Søstrene Grene zich er actief voor in dat u met een gerust hart bij Søstrene Grene kunt winkelen.

Cadeaukaart


Ja het is mogelijk om een cadeaukaart te kopen bij alle Nederlandse winkels van Søstrene Grene.
De cadeaukaarten zijn uitsluitend te verzilveren bij alle Nederlandse winkels van Søstrene Grene.

U kunt het tegoed op de cadeaukaart bij alle Nederlandse winkels in één of meerdere keren verzilveren. Het tegoed is twee jaar geldig na het moment van activatie en kan niet contant worden uitbetaald.
Voor saldo-informatie kunt u kijken op www.opladen.nl

Betaling


Omdat de prijzen van Søstrene Grene zo laag mogelijk worden gehouden, leidt dat vaak tot ‘rare’ bedragen. Als u met uw pinpas of creditcard betaalt, moet altijd het precieze (niet-afgeronde) bedrag worden afgerekend. Bij contante betalingen wordt het bedrag echter afgerond op 0 of 5 eurocent. (€ 1,37 wordt € 1,35 en € 1,39 wordt € 1,40)

Franchise


Op de franchisepagina vindt u een aanvraaggids en een formulier dat u moet lezen en invullen als u een aanvraag wilt indienen om franchisenemer bij Søstrene Grene te worden.

Ideeën over mogelijke huurpanden die geschikt zouden zijn als Søstrene Grene-winkel, kunnen worden doorgegeven via het contactformulier “Potentiële winkelpanden” op de franchisepagina.

Leveranciers


Nee, Søstrene Grene verstrekt geen informatie over leveranciers.

Verklaring van bescherming van persoonsgegevens


De verwerking van persoonsgegevens, die worden gegenereerd via de Søstrene Grene website, zal volgens de Wet bescherming persoonsgegevens verwerkt worden. Uw persoonlijke gegevens zullen niet aan derden gegeven worden, tenzij Søstrene Grene uw nadrukkelijke goedkeuring heeft ontvangen of de wet dit vereist.

Contact met Søstrene Grene


Hebt u vragen, ervaringen of opmerkingen die in de FAQ-lijst niet worden beantwoord, neem dan gerust contact op met Søstrene Grene via onderstaand formulier. Het is niet mogelijk om telefonisch contact met Søstrene Grene te hebben.

Anna en Clara laten u echter weten dat u vragen aan winkels in principe altijd persoonlijk aan de medewerkers van de winkels dient te stellen.


Solliciteren bij Søstrene Grene


Wilt u naar een baan bij Søstrene Grene solliciteren, bezoek dan onze banenpagina. Daar wordt beschreven hoe het sollicitatieproces verloopt.

Werken bij Søstrene Grene

Vriendelijke groeten,
Søstrene Grene

Behandeling van klachten


Wilt u een klacht over een product indienen, maak uw klacht dan persoonlijk kenbaar in uw plaatselijke Søstrene Grene-winkel.

Vriendelijke groeten,
Søstrene Grene

Aanvraag indienen om franchisenemer te worden


Als u franchisenemer bij Søstrene Grene zou willen worden of daarover vragen hebt, kijk dan op de franchisepagina. Op die pagina vindt u informatie over het franchisenemerschap en de aanvraag, evenals een online formulier.

Kijk op de franchisepagina

Vriendelijke groeten,
Søstrene Grene

Contact opnemen met het hoofdkantoor van Søstrene Grene


Hebt u geen antwoord op uw vraag kunnen vinden in de FAQ-lijst, vul dan onderstaand formulier in. U kunt in de volgende talen contact met ons opnemen: Engels, Deens, Zweeds of Noors.

Vriendelijke groeten,
Søstrene Grene