24

september

2019

Mooie kersttafel- en raamdecoraties.

Tip
“Kerstbomen en -ballen van vilt en golfkarton passen goed bij elkaar, want die twee materialen vullen elkaar mooi aan,” zegt Anna.

Methode

1. Trek de cirkelsjabloon over. Op pagina 5 kunt u zien hoe. Teken ongeveer 60 cirkels op vilt of golfkarton en knip deze vervolgens uit.

2. Plak de eerste cirkel op het midden van de bal. Dit is nu de bovenkant van de bal en vanuit hier werkt u verder.

3. Lijm nu de cirkels in lagen vast, rondom de hele bal, helemaal naar beneden. Zorg ervoor dat elke nieuwe laag direct onder de bovenliggende laag wordt geplakt.

4. Wanneer de hele bal met cirkels is bedekt, steekt u het kleine ophanghaakje in de eerste cirkel op de bovenkant van de bal. Knijp de uiteinden van het haakje samen en druk deze voorzichtig in de bal. Maak de bal af door een lint te bevestigen om hem op te kunnen hangen.

5. Als u liever donker vilt of golfkarton gebruikt om de kerstbomen of ballen mee te versieren, verf dan eerst de kegels of ballen in een bijpassende kleur.

6. De sjabloon voor kerstboomtakken staat ook op pagina 46-47. Knip ongeveer 28 takken van vilt of golfkarton uit. Terwijl de kerstbal van boven naar onder wordt versierd, is het gemakkelijker om de kerstboom van onder naar boven te versieren. “Verder is het principe hetzelfde”, zegt Anna.


Vond je deze blog leuk?

– Je kunt het delen met je vrienden: