België (Nederlands)

Over Søstrene Grene

Welkom in de wonderbaarlijke wereld van
Anna en Clara


VAN EEN INSPIRERENDE DROOM IN 1973 TOT EEN BETOVERENDE WERELD

Het verhaal van Søstrene Grene begint in 1973 in Aarhus, de op één na grootste stad van Denemarken, toen het getrouwde stel Knud Cresten Vaupell Olsen en Inger Grene een winkel opende die uniek bleek te zijn. Het echtpaar wilde een volledig nieuwe en wonderbaarlijke winkelervaring creëren, een waar feest voor de zintuigen. Een plek waar creatieve en onderzoekende geesten zich helemaal thuis voelen. Ze noemden de winkel Søstrene Grene (in het Nederlands: de gezusters Grene), maar vandaag de dag staat het concept ook wel bekend als ‘de wonderbaarlijke wereld van Anna en Clara’.

Knud Cresten werkte vroeger als balletmeester aan de balletacademie in Aarhus en hij was gek op klassieke muziek. Op basis van deze ervaring ontwikkelde hij een winkelconcept waarbij muziek, mooie productdisplays en het vertellen van verhalen op een kunstige manier werden gecombineerd. In 1973 kwam hij met het idee voor de zussen Anna en Clara, die alle waarden en visies die hij en Inger voor het bedrijf hadden, moesten belichamen.


DE TWEE ZUSSEN

De karakters van Anna en Clara zijn gebaseerd op twee historische figuren uit de familie Grene. Anna is een creatieve estheet, terwijl haar zus Clara praktisch en georganiseerd is. Samen vertegenwoordigen de twee zussen alles wat Søstrene Grene is en te bieden heeft. De zussen delen op een beleefde, traditionele manier tips waarmee hun gasten meer creativiteit, plezier en esthetiek in hun dagelijks leven kunnen brengen. Anna en Clara zijn de gastvrouwen van Søstrene Grene.


EEN POSITIEVE ERVARING

Vanaf dag één nodigen Anna en Clara hun gasten uit om het labyrint van gangpaden te verkennen, waar aangename verlichting, klassieke muziek en de geur van kisten van onbehandeld hout een unieke ervaring bieden voor iedereen die de winkel binnenkomt.

De productdisplays langs de winkelpaden stimuleren de creativiteit van de gasten terwijl ze mooie vondsten doen en hun verbeelding de vrije loop laten. Wat echter nog belangrijker is, is dat gasten even aan de hectiek van alledag kunnen ontsnappen terwijl ze door de wonderbaarlijke wereld van Anna en Clara reizen.


PRODUCTEN VAN OVER DE HELE WERELD

Inger en Knud Cresten reisden jarenlang samen met hun kinderen de wereld rond, op zoek naar de perfecte artikelen voor hun winkel. Interieurontwerper en estheet Inger vulde met haar unieke gevoel voor kleur en ontwerp de winkel met een constante stroom van prachtige producten. Elk product van Søstrene Grene wordt zorgvuldig geselecteerd op basis van strenge criteria voor hoge esthetische kwaliteit. Daarnaast mag de prijs niet onnodig hoog zijn. Dat vindt het stel heel belangrijk.

Naarmate het concept groeide, huurde Søstrene Grene ontwerpers en inkopers in, maar Inger zorgde er nog altijd voor dat elk product voldeed aan de gewenste creativiteit en esthetiek van het wonderbaarlijke universum van de twee zussen.


DE DROOM EVOLUEERT NAAR MEER WINKELS

In 1989 lieten Inger en Knud Cresten de eerste franchisenemers winkels van Søstrene Grene openen in Herning en Aalborg. Sindsdien zijn er nog meer bij gekomen, ondanks het zeer strenge selectieproces. Wie franchisenemer voor Søstrene Grene wil worden, moet de juiste kijk op de wereld hebben en dezelfde waarden naleven die de basis van het originele concept vormen. Op deze manier leven de vreugde en de positieve ervaringen voort, ook als de keten nog verder wordt uitgebreid.


VANDAAG DE DAG

Tegenwoordig is Søstrene Grene in veel verschillende landen over de hele wereld te vinden. De keten is eigendom van en in beheer van de tweede generatie van de familie: de broers Mikkel en Cresten Grene. Het hoofdkantoor bevindt zich in Aarhus, de stad waar het allemaal begon. Hier zorgt een team van Scandinavische ontwerpers en inkopers ervoor dat de kenmerkende Noordse stijl van de zusters terugkomt in elk ontwerp dat in de winkels komt te liggen.

Het is de bedoeling dat de winkels van Søstrene Grene verfijnde en innovatieve producten blijven aanbieden en een omgeving bieden waarin mensen geweldige vondsten kunnen doen en een positieve ervaring hebben.


ONZE WAARDEN

We willen dat de wonderbaarlijke wereld van Anna en Clara een toevluchtsoord op basis van goede waarden en vreugdevolle ervaringen is. Søstrene Grene hecht belang aan sterke familiewaarden en degelijkheid in elk aspect, wat betekent dat u als gast en klant op onze producten kunt vertrouwen. We hebben zeer strenge eisen voor productveiligheid, kwaliteit en arbeidsomstandigheden en we streven ernaar onze zes waarden na te leven in alles wat we doen.


Vreugde

Bij Søstrene Grene doen we ons best om kleine lichtpuntjes in het dagelijks leven te creëren, zodat we meer vreugde en positiviteit kunnen geven aan het leven van elke gast die de wonderbaarlijke wereld van Anna en Clara bezoekt.

Schoonheid

We hebben een passie om alles wat we doen mooier te maken, omdat we geloven dat u in het dagelijks leven meer vreugde ervaart als u wordt omgeven door hoogwaardige schoonheid.

Vernieuwing

We willen altijd blijven vernieuwen en dankzij de regelmatige variatie blijft ons productaanbod zo verrassend. Ons doel is ervoor te zorgen dat u bij Søstrene Grene altijd wonderbaarlijke nieuwe vondsten kunt doen.

Vondsten

Iedereen is welkom bij Søstrene Grene en we doen ons best om prachtige vondsten tegen een voordelige prijs aan te bieden, zodat iedereen ervan kan genieten.

Creativiteit

Creativiteit maakt het leven tot een belevenis. Bij Søstrene Grene proberen we daarom de mensen in onze omgeving te inspireren om creatief te zijn.

Hygge

Hygge is een staat van vreugde, voldoening en gezelligheid. Een uniek concept dat zijn oorsprong vindt in Denemarken, waar de zussen vandaan komen. Daarom besteden we bij Søstrene Grene veel aandacht aan het creëren van hygge-momenten.