24

september

2019

Vilten keukenaccessoires.

Ze zeggen dat breien een kalmerend effect heeft. Anna voelt zich inderdaad heerlijk ontspannen als ze aan het breien is.

1. Op foto 1 ziet u een pannenlap voor het viltproces. Dit viltproces vindt plaats wanneer u de pannenlap op 40°C wast.

2. Zo ziet de pannenlap er na het viltproces uit. Maak voorzichtig een gaatje in de gevilte pannenlap door de punt van een breinaald door de bovenkant te steken. Steek vervolgens een stukje lederen draad door het gat. Knoop nu de uiteinden van de draad aan elkaar.

Breipatroon

Zet 39 steken op met de breinaalden. Maat: 10 x 10 cm = 13 m x 17 p.

Toer 1-4: Gerstekorrelsteek (1e toer: brei 1 recht, 1 averecht. 2e toer: brei 1 averecht en 1 recht)

Toer 5-8: Tricotsteek, maar de eerste twee en de laatste twee steken moeten altijd worden gebreid. Dit geldt ook voor de rest van de rijen, behalve als u de gerstekorrelsteek gebruikt.

Toer 9: Brei 4 steken. ‘Mouche’ gedeelte: zet de punt van de rechterpen in de steek van de vorige toer in de volgende steek en pak een nieuwe steek op. Brei de volgende steek en pak nog een steek van de vorige toer op. U hebt nu 2 steken gemeerderd. Draai het werk om en brei 3 steken averecht terug. Draai het werk nogmaals om, met de voorkant naar u toe en meerder de volgende 3 steken 3 keer, draai het werk weer om en brei 6 steken averecht. Draai het werk om, met de voorkant naar u toe, en minder door 3 keer 2 en 2 steken samen te breien, draai het werk om en brei 3 steken averecht. Pak met de voorkant naar u toe 1 steek op, brei 2 steken samen en haal de opgepakte steek over. Brei 5 steken en herhaal het ‘mouche’ gedeelte. Brei 4 steken.

Toer 10-16: Tricotsteek.

Toer 17: Brei 7 steken, maak een ‘mouche’, brei 5 steken, maak een ‘mouche’, enzovoort, tot het einde van de naald. Eindig met 7 steken.

Toer 18-24: Tricotsteek .

Herhaal toer 5-24 twee keer, brei 3 naalden in tricotsteek en eindig met 4 naalden in gerstekorrelsteek.

Kant af terwijl u de vierde naald gerstekorrelsteken breit.

 

Bevestig een lederen veter voor ophanging.

Was samen met uw andere wasgoed op 40 graden.


Vond je deze blog leuk?

– Je kunt het delen met je vrienden: