25

april

2019

Hang Søstrene Grene’s printbare sprookjes in een lijst aan de muur, voordat u ze voorleest als verhaaltjes voor het slapengaan. Anna en Clara hebben een aantal rijmende sprookjes geschreven, die in acht talen verkrijgbaar zijn.

 

“Grote dromen zijn niet alleen voor grote mensen. Droom over wie je al bent en niet al je wensen.”

Zo eindigt een van Anna en Clara’s nieuwe sprookjes – met een fijn berichtje voor de kleine lievelingen om mee in slaap te vallen. Zowel het neefje als de nichtjes van de zussen zijn gek op de fantastische sprookjes. De iets oudere kinderen, die net leren lezen, kunnen meehelpen met het lezen en proberen het ritme van de rijmpjes te volgen als een leuke en educatieve oefening.

Download en print het sjabloon hier:

Printable fairy tales for hanging on the wall or for reading out loud

Ideeën voor het gebruik van de printbare sprookjes

Een sprookje voor aan de muur
Naast dat de fijn gekleurde sprookjes van Søstrene Grene magische verhalen zijn, zijn ze ook ontzettend decoratief. Zet ze ingelijst op een boekenplank of hang ze aan de muur. Zo kunt u gemakkelijk de lijst erbij pakken en ze als verhaaltje voor het slapengaan voorlezen.

Een ingelijst sprookje als cadeautje
Er gaat niets boven een gepersonaliseerd cadeau, vindt Clara. Een ingelijst sprookje is een prachtige aanvulling op een cadeautje voor een verjaardag of doop, en op zichzelf al een even mooi cadeau voor de slaapkamer van een kind. Het is een cadeau met een persoonlijke touch die gegarandeerd het hart van de ontvanger verwarmt.

Etaleer meerdere sprookjes
Door meerdere sprookjes samen op te hangen in een kinderkamer of leeshoek, worden de prachtige verhalen op een decoratieve manier tentoongesteld. Kies het sprookje dat uw familie het meest aanspreekt of gebruik meerdere sprookjes om een mooie muur vol prachtige plaatjes te creëren.

Printable fairy tales for hanging on the wall or for reading out loud

Materialen:

  • Papier
  • Printer
  • Schaar
  • A5 lijst

Method

1. Print het sprookje.

2. Knip het sprookje zo dat het in de lijst past.

3. Plaats het sprookje in de lijst.

4. Hang het aan de muur, zet het op een boekenplank of geeft het weg als cadeautje.


Vond je deze blog leuk?

– Je kunt het delen met je vrienden: