30

januari

2019

Recept voor Deense twisters met zaadjes (“Frøsnappere”)

16 porties

Ingredienten
Deeg
30 g gerst
2½ dl melk, lauw warm
50 g zachte boter
50 g suiker
500 g biologisch bakmix, brood en stokbrood van Søstrene Grene
1 ei, licht geklopt
Pompoenzaadjes

Vulling
100 g suiker
150 g zachte boter
1 theelepel kardemom
1 theelepel gember, gemalen

Bereiding – brood
Verwarm de melk tot het lauwwarm is, schenk het in een bakje en los de gerst op in de melk. Voeg het ei en de suiker toe. Voeg de bakmix van de zussen beetje bij beetje toe en kneed de zachte boter in het deeg. Kneed het deeg to het egaal is. Laat het deeg opstijgen in een warme plek voor ongeveer 30 min. Rol nu het deeg in een rechthoek (30×40 cm) en laat het rusten terwijl de vulling gemaakt wordt.

Bereiding – vulling
Strooi de kruiden en suiker in de boter en mix tot je een egale textuur hebt. Hak de pompoen zaadjes en plaats ze in een klein bakje.

Voeg een laag vulling toe aan 2/3 van het deeg en vouw het deeg zo dat je drie lagen hebt. Vouw de overgebleven 1/3 deeg wat geen vulling heeft eerst. Bestrijk het deeg met ei en besprinkel het met pompoen zaadjes. Snijd het deeg in ongeveer 16 stukken van ongeveer 2 centimeter. Trek en draai elk van de 16 stukjes voorzichtig zodat ze eruit komen te zien als spiralen. Laat ze rijzen voor 20 minuten. Bak ze op 200 graden in een voorverwarmde over voor 10-12 minuten.


Vond je deze blog leuk?

– Je kunt het delen met je vrienden: