24

september

2019

Klassieke en elegante kerstornamenten.

Volgens Clara hangt er in een goed versierde kerstboom altijd minstens één kleurrijke kersttrommel.

Gebruik de volgende sjablonen voor een trommel:

– Een brede strook.

– Een strook met zaagtandpatroon.

– Twee cirkels voor de boven- en onderkant.

– Twee smalle stroken.

Methode

1. Trek de trommelsjablonen over op het bakpapier. Op pagina 5 kunt u zien hoe. Teken vervolgens de sjablonen op golfkarton in de gewenste kleur en knip ze uit. Vergeet niet om de sjablonen zo neer te leggen dat het golfkarton kan worden opgerold.

2. Gebruik het lijmpistool om de uiteinden van de brede strook aan elkaar te plakken om zo een ring te vormen.

3. Plak de strook met zaagtandpatroon vast op de brede strook. Leg een van de tanden zo neer dat de naad wordt afgedekt.

4. Pak nu de draad en lijm een uiteinde ervan vast op de binnenkant van de trommel, langs de rand van een tand. Weef de draad afwisselend binnen en buiten de trommel. Volg het hele zaagtandpatroon. Lijm tenslotte de uiteinden van de draad vast aan de binnenkant van de trommel.

5. Doe lijm op de boven- en onderkant van de trommel. Als u de cirkels niet perfect passen, kunt u het overtollige karton wegknippen. Doe vervolgens lijm op de twee smalle stroken.

6. Maak nu een strik van het lint en knip de uiteinden op gelijke lengte af. Knip nog een stukje lint af, maak een lus en lijm deze vast aan de rand van de trommel om hem op te kunnen hangen. Lijm vast op de rand om de naad te verbergen. De trommel is nu klaar.


Vond je deze blog leuk?

– Je kunt het delen met je vrienden: