25

april

2019

Søstrene Grene heeft twee kralen patronen ontwikkeld die op een sprookjesachtige wereld geïnspireerd zijn. Deze zijn zelfs voor de allerkleinsten makkelijk te maken. Vind hier de gratis printbare sjablonen.  

Het creëren van kralen ontwerpen is een activiteit die reflectie stimuleert en zorgt voor een moment van ’hygge’ op een drukke dag. Anna waardeert deze momenten enorm en deelt daarom met veel enthousiasme twee printbare sjablonen van haar eigen gemaakte kralen patronen.

Met Anna’s kralen patronen kunnen de kleintjes hun eigen sprookjeskasteel en ridder te paard creëren. De patronen kunnen onder een pegboard gelegd worden, of laat uw kinderen de rijen tellen op basis van de sjablonen.

De kralen patronen zijn geïnspireerd op ‘een sprookjeswereld voor kinderen’, Søstrene Grene’s nieuwste collectie vol producten voor kinderkamers en speelhoeken. Anna en Clara raden dit aan als een gezamenlijk project voor kinderen en volwassenen.

Download en print het sjabloon hier:

Vind hier Anna en Clara’s prachtige kralen patronen

Ideeën voor het gebruiken van kralen patronen

Maak een decoratief mobiel
Het is belangrijk dat de creaties van de kinderen niet zomaar in een lade weggestopt worden, maar gekoesterd worden voor de mooie ontwerpen die het zijn. Een collectie van kralen ontwerpen kan omgetoverd worden tot een decoratief mobiel voor in de speel- of slaapkamer.

Decoratieve elementen
Plaats de kralen ontwerpen op een boekenplank, in een display box of op het bureau als decoratief element.

Tover de kralen ontwerpen om tot koelkastmagneten
Lijm kleine magneten vast aan de achterkant van het kralen ontwerp en tover het om tot een koelkastmagneet – plak ze op uw koelkast of gebruik ze als kleine cadeautjes voor uw familie en vrienden.

Vind hier Anna en Clara’s prachtige kralen patronen

Materialen:

  • Kralen patronen
  • Kralen in verschillende kleuren
  • Pegboard, vierkant en transparant
  • Strijkijzer
  • Bakpapier

Methode

1. Plaats het vierkante, transparante pegboard bovenop het kralen patroon.

2. Verzamel kralen in verschillende kleuren en leg ze op een bord of in een ondiepe kom.

3. Laat uw kind het gekozen patroon volgen en plaats de kralen voorzichtig op de juiste plek. Als u het patroon onder het pegboard plaatst, kun u makkelijk zien hoe ver u al bent.

4. Wanneer alle kralen op hun plek liggen en het ontwerp af is, moet deze gestreken worden met een strijkijzer op middelhoge tempratuur. Zorg ervoor dat dit door een volwassenen gedaan wordt. Denk er ook aan om bakpapier tussen het strijkijzer en de kralen te leggen.

5. Laat het ontwerp afkoelen. Het is een goed idee om er iets zwaars – zoals een boek – bovenop te plaatsen, zodat het ontwerp niet kromtrekt.


Vond je deze blog leuk?

– Je kunt het delen met je vrienden: