21

februari

2019

Gebruik de drie verschillende soorten decoratief behang van Anna en Clare om uw interieur een persoonlijk tintje te geven. Bekijk de video om te zien hoe het behang aan uw muur kan worden bevestigd met het gebruik van de behangplak van de zussen.

how to use wallpaper

Geef uw interieur persoonlijkheid en karakter met decoratief behangpapier

Anna en Clara brengen voor het eerst drie soorten decoratief behang op de markt, als onderdeel van hun nieuwe interieur en lifestyle collectie. Ontdek op welke manier u het behangpapier in uw eigen huis kunt gebruiken.

Behang aan de muur kan een kamer sfeer, persoonlijkheid en karakter geven. Heeft u nog nooit eerder een muur behangen? Maakt u zich vooral geen zorgen, zelfs als een beginner is het een uitvoerbaar project om één muur van een kamer te behangen.

Anna en Clara raden aan om slechts één muur van een kamer te behangen. Op deze manier overweldigen de kleuren en patronen van het behang niet de hele kamer –  “Zo voegt het behang karakter toe aan de kamer,”  zegt Anna.

Wanneer u een witte muur heeft in uw huis, kunt u overwegen om het te decoreren met het behang van de zussen. Net zoals ingelijste foto’s en posters, voegt behang nieuwe kleuren, motieven en patronen toe aan een kamer – waardoor de kamer warmer en sfeervoller wordt.

How to use wallpaper

Ideeën voor het gebruiken van decoratief behang

Zet uw favoriete meubelstukken in de spotlight

Door één muur in een kamer te behangen, wordt deze het middelpunt van de aandacht. Door uw favoriete dressoir of erfstuk hier tegenaan te plaatsen, bent u ervan verzekerd dat uw persoonlijke favorieten de aandacht krijgen die ze verdienen.

Een extra element in de hal

De hal is een natuurlijke ruimte in huis om te decoreren met behang. Het is vaak een neutrale kamer, waar we meestal niet onze antieke vondsten of erfstukken tentoonstellen. Behang een muur in de hal en ervaar hoe kleuren en patronen een verwelkomende sfeer aan het entree van uw huis kunnen toevoegen.

Maak papieren kunst voor aan de muur

Bewaar de restjes behang om een kleurrijk kunstwerk te maken, raadt Anna aan. U kunt papieren collages als rode draad door uw huis laten lopen, zodat stukken behang uit één kamer ook in andere kamers terugkomen. Anna laat hier zien hoe u unieke papieren kunstwerken kunt maken uit zelfs de kleinste restjes behang.

 

Materialen

Bij uw dichtstbijzijnde Søstrene Grene winkel vindt u:

  • Decoratief behangpapier
  • Behangplaksel

Bij uw dichtstbijzijnde bouwmarkt vindt u:

  • Zachte behangborstel
  • Behangmes
  • Cuttermes
  • Insmeerborstel
  • Bedekking voor de tafel

 

Methode

1. Meet de hoogte van de muur en tel hier ongeveer 30cm extra bij. Dit deel zal eraf worden gesneden wanneer het behang aan de muur is geplakt. Snijd het behangpapier.

2. Mix het behangplaksel zoals aangegeven op de verpakking van Søstrene Grene’s behangplaksel.

3. Smeer het behangplaksel op de achterkant van het stuk afgesneden behangpapier, voer dit uit op een goed afgedekte tafel. Wees voorzichtig, het behangplaksel dient niet op de voorkant van het behangpapier te komen. Wanneer u geen kleine tafel heeft, is een plaktafel wellicht handig.

4. Vouw het behangpapier voorzichtig dubbel, zoals getoond in de video, en hang het aan de muur.

5. Wees voorzichtig met het ontvouwen van het behangpapier wanneer u het aan de muur bevestigt.

6. Gebruik de de behangborstel om het behangpapier glad te strijken.

7. Gebruik het behangmes en het cuttermes aan de boven en onderkant om het overgebleven behangpapier af te snijden.

8. Tenslotte, gebruik een nat doekje om de de restjes behangplaksel te verwijderen.

 

Bekijk de video waarin Anna en Clara laten zien hoe u het Søstrene Grene behangplaksel kunt gebruiken om het decoratieve behang van de zussen aan een muur in uw huis te bevestigen.

how to use wallpaper

Vond je deze blog leuk?

– Je kunt het delen met je vrienden: