Svenska

Integritetspolicy

Denna integritetspolicy beskriver hur vi, Søstrene Grenes Import A/S, samlar in och behandlar personuppgifter som du lämnar och/eller tillhandahåller när du besöker vår webbplats och använder tjänster och funktioner på webbplatsen, samt när du besöker våra sociala medieplattformar.

1. Insamling av personuppgifter
Vi meddelar dig alltid innan vi samlar in dina personuppgifter. Vi samlar in information, däribland namn, e-postadress, telefonnummer och adress, när du lämnar uppgifterna till oss, samt geolokaliseringsuppgifter om du använder denna funktion för att lokalisera närmaste Søstrene Grene-butik, osv.

Vi samlar in dina personuppgifter bland annat när du använder följande funktioner på vår webbplats:

– Registrerar dig för vårt nyhetsbrev
– Skickar in ett kontaktformulär
– Skickar in en jobbansökan
– Skickar in en ansökan om att bli Søstrene Grene-franchisetagare

Dessutom samlar vi in personuppgifter när du använder Facebook, Pinterest, Instagram och YouTube. Du ska vara minst 13 år för att skicka personuppgifter till oss via sociala medier och beställa tjänster med en giltig e-postadress och/eller telefonnummer.

2. E-post och registrering för Systerbrevet
Om du prenumererar på vårt Systerbrev förbehåller sig Søstrene Grene rätten att kontakta dig angående uppdateringar av ditt samtycke gällande kommunikationskanal, osv. Søstrene Grene behandlar ovan nämnda personuppgifter, information från din kundprofil, information om dina intressen och inköp, samt ditt beteende på Søstrene Grenes webbplatser och andra webbkanaler för att säkerställa att du får relevant information. Vi behandlar dina uppgifter med respekt och omsorg. Du kan när som helst återkalla ditt samtycke genom att avregistrera dig från Systerbrevet. Du kan avsluta prenumerationen genom att klicka på länken längst ned i alla e-postmeddelanden från Søstrene Grene. Du kan också skicka oss ett mejl genom att fylla i formuläret.

Vi använder MailChimp för att distribuera vårt Systerbrev. Genom att registrera dig för vårt Systerbrev är du införstådd med att din information kommer att överföras till MailChimp för behandling. Läs mer om Mailchimps integritetspraxis här.

3. Användning av personuppgifter, ändamål och grund för databehandling
Vi samlar in och använder dina personuppgifter för de funktioner och ändamål som anges nedan. Vi kan också behandla dina personuppgifter om vi har laglig rätt eller skyldighet att göra det.

Vi samlar in dina personuppgifter för följande ändamål:

– Skicka dig vårt nyhetsbrev enligt dina önskemål
– Besvara dina frågor
– Hantera din jobbansökan
– Behandla din ansökan om att bli franchisetagare
– För statistik- och analysändamål

Vi behandlar dina personuppgifter på följande grundval:

– Ditt samtycke
– Besvara dina frågor
– För att uppfylla ett avtal (eller innan ett avtal ingås med dig)
– Om vi har ett berättigat intresse, t.ex. statistik och analyser
– För att uppfylla våra lagstadgade skyldigheter

Vi överlåter eller överför dina personuppgifter till följande:

– Andra enheter inom Søstrene Grene-koncernen
– Sociala medier – däribland Facebook, YouTube, Pinterest och Instagram.
– Distributörer av e-marknadsföring – däribland MailChimp
– Leverantörer och digitala leverantörer som vi jobbar med – däribland Falcon.io, Adform, CloudFlare Inc., DoubleClick, Google Inc., Google Analytics, Google Inc., Quantcast Corporation och Siteimprove.

Du kan läsa mer om vår användning av cookies i vår cookiepolicy, som du hittar här: cookiepolicy

4. Samtycke
När du använder vår webbplats och sociala medier använder och behandlar vi ibland dina personuppgifter utifrån ditt samtycke. Observera att du när som helst kan återkalla ditt samtycke genom att kontakta oss via informationen nedan.

Återkallande av ditt samtycke kommer inte att påverka lagenligheten i den behandling som utförs före återkallandet.

5. Säkerhet
Vi strävar efter att behandla dina personuppgifter enligt våra höga standarder för kvalitet och integritet, inklusive lämpliga tekniska och organisatoriska säkerhetsåtgärder. Vi reviderar kontinuerligt våra säkerhetsrutiner som bygger på den senaste tekniska utvecklingen.

6. Dina rättigheter
Du har rätt att få tillgång till de personuppgifter som vi behandlar om dig, med vissa lagstadgade undantag.

Du har dessutom rätt att invända mot insamling och ytterligare behandling av dina personuppgifter. Du har också rätt till rättelse av dina personuppgifter och/eller att be oss att begränsa behandlingen av dina personuppgifter.

Om du ber oss om det kommer vi att radera de personuppgifter vi har registrerat om dig utan onödigt dröjsmål, om inte vi har rätt att fortsätta behandlingen på en annan rättslig grund, t.ex. i samband med ett rättsligt anspråk eller om informationen är nödvändig för att besvara dina frågor.

Under vissa omständigheter har du rätt att få de personuppgifter som vi har samlat in i ett strukturerat, vanligt förekommande och maskinläsbart format samt att be oss att skicka sådana personuppgifter till en annan registeransvarig (dataportabilitet).

Om du kontaktar oss för att utöva dina rättigheter ber vi dig skicka tillräckligt med information för att vi ska kunna behandla din begäran, inklusive ditt fullständiga namn, din e-postadress och i förekommande fall evenemang som du deltagit i, för att vi ska kunna identifiera dig och besvara din förfrågan. Vi svarar på din förfrågan så snart som möjligt och senast inom en månad. Om vi inte kan svara inom en månad informerar vi dig.

Om du inte samtycker till vår behandling av dina personuppgifter, eller de ändamål för vilka vi använder personuppgifterna, är du välkommen att kontakta oss. Om du anser att Søstrene Grene behandlar dina personuppgifter i strid med den allmänna dataskyddsförordningen kan du också lämna in ett klagomål till den danska tillsynsmyndigheten, Datatilsynet. Du kan kontakta Datatilsynet via e-post: dt@datatilsynet.dk. (Datatilsynet, Borgergade 28, 5., DK-1300 Køben-havn K.)

Om du vill uppdatera, rätta eller radera de personuppgifter vi har registrerat om dig, eller om du har några frågor om denna integritetspolicy, tveka inte att kontakta oss:

Søstrene Grenes Import A/S
Moms: 76220115
Marianne Thomsens Gade 1 C, 5.
DK-8000 Aarhus C, Danmark
Telefon: + 45 87 34 38 10
E-post: Fyll i formuläret här

(Version 14.06.2018)